NAROČANJE IN INFORMACIJE
info@acuraflex.si

Naravna in učinkovita rešitev za težave s sklepi, mišicami, artritisom in išiasom

Kapsule in krema ACURAFLEX vsebujejo le izbrane sestavine z dokazanim delovanjem.

Acuraflex formule temeljijo na aktivnih in naravnih sestavinah. Učinkovito delovanje sestavin, ki sestavljajo Acuraflex, je bilo dokazano v številnih znanstvenih raziskavah in večletnih preskušanjih. Rastlinski izvlečki, vitamini in minerali, ki sestavljajo formulo Acuraflex, so najvišje kakovosti in se pridobivajo s posebnimi metodami ekstrakcije v strogo nadzorovanih pogojih. Kakovost izdelkov v več fazah testirajo naši strokovnjaki. Iz teh razlogov so izdelki Acuraflex nekajkrat boljši in učinkovitejši od podobnih izdelkov, ki so trenutno na voljo na trgu. Kombinacija aktivnih in naravnih sestavin v izdelkih Acuraflex predstavlja močno formulo, ki popolnoma izboljša in zaščiti zdravje sklepov, hrustanca, kosti in mišic. Acuraflex ima učinkovite analgetične in protivnetne učinke ter pomaga kroničnim bolnikom, ki trpijo zaradi revme, artritisa, osteoartritisa, išiasa. Na naraven način, brez stranskih učinkov in negativnih vplivov na telo, Acuraflex pomaga pri hitrejšem okrevanju po zlomu, izpahu in operaciji. Acuraflex formule vsebujejo izjemno veliko rastlin, vitaminov in antioksidantov ter kakovostne in močne ekstrakcije. Zato je Nutrilago® Acuraflex trenutno edinstvena in najmočnejša formula na trgu.

Nutrilago Acuraflex
 

Kurkumin – študije

Artritis je kronična bolezen, ki je posledica vnetja enega ali več sklepov. Čeprav so poročali o več kot 100 različnih vrstah artritisa, so tri najpogostejše oblik osteoartritis, revmatoidni artritis in putika (protin). Zdravljenje osteoartritisa običajno združuje vadbo, spremembe življenjskega sloga in uporabo nesteroidnih protivnetnih zdravil, kot je (npr. Aspirin), povezanih s številnimi škodljivimi učinki. Študija o potencialu kurkumina v boju proti artritisu je bila prvič objavljena leta 1980 v kratkoročni dvojno slepi navzkrižni študiji, ki je vključevala 18 mladih pacientov z revmatoidnim artritisom. V tej študiji so učinek kurkumina primerjali z zdravili iz receptorja fenilbutazona. Pacienti so bili naključno razporejeni in so 2 tedna prejemali kurkumin (1,2 g / dan) ali fenilbutazon (0,3 g / dan). Kurkumin se je izkazal za znosnega, ni imel škodljivih učinkov in je imel antirevmatično delovanje, enako kot fenilbutazon, to pa se je kazalo v zmanjšanju jutranje togosti in podaljšanem času gibanja brez nelagodja ter zmanjšanju oteklosti.

Druga študija pri 50 pacientih z osteoartritisom je ocenjevala učinkovitost v odmerku, ki ustreza 200 mg kurkumina na dan. Znake in simptome osteoartritisa so ocenili z rezultati WOMAC (kazalnik ravni bolečine). Gibljivost je bila ocenjena z vedenjem med hojo, vnetni status pa z merjenjem ravni CRP. Po 3 mesecih zdravljenja se je skupni rezultat WOMAC zmanjšal za 58%. Razdalja hoje se je povečala s 76 m na 332 m, ravni CRP pa so se znatno zmanjšale. Za primerjavo so pri kontrolni skupini opazili le skromno izboljšanje teh meritev. Na splošno ti rezultati kažejo na učinkovitost kurkumina pri zdravljenju osteoartritisa.

V naslednji študiji je ta skupina raziskovala dolgoročno učinkovitost in varnost kurkumina v dolgoročni (8-mesečni) študiji, ki je vključevala 100 bolnikov z osteoartritisom. Bolniki so bili razdeljeni v kontrolno skupino (50 bolnikov) in skupino s kurkuminom (50 pacientov), v kateri so bolniki 8 mesecev prejemali 1 g kurkumina na dan. Rezultat WOMAC se je zmanjšal za več kot 50%, medtem ko se je aktivnost med hojo v primerjavi s kontrolno skupino izboljšala skoraj za trikrat.

Glukozamin sulfat – študije

Študije, v katerih so uporabljali glukozamin sulfat kot prehransko dopolnilo, so pokazale, da zmanjšuje hitrost razgradnje kolagena (sklepnega tkiva) in simptome osteoartritisa. Glukozamin je primerljiv z acetaminofenom, ki je referenčno zdravilo za osteoartritis. Študije o športnikih, ki so glukozamin uporabljali kot prehransko dopolnilo, so omejene, vendar predhodni dokazi kažejo, da odmerki do 3.000 mg glukozamin sulfata lahko preprečijo razgradnjo sklepov. Ta učinek je najpomembnejši za športnike, ki se ukvarjajo z visoko intenzivnimi športi, kot je tek. Glukozamin je zelo varen za uporabo, najpogostejši neželeni učinek pa je napihnjenost. S samo uporabo glukozamina se osteoartritisa ne da pozdraviti, lahko pa upočasni napredovanje bolezni.

Hondroitin sulfat – študije

Ekipa dr. Pelletierja z univerze v Montrealu je proučevala 194 ljudi z osteoartritisom kolena in vnetjem sinovialne membrane v kolenu. Udeležence, ki so bili razdeljeni v dve skupini, so spremljali dve leti. Prva skupina je dnevno jemala 1200 mg (farmakološki odmerek) hondroitina, druga skupina pa 200 mg celekoksiba na dan. Po začetni oceni so raziskovalci v dveh letih ponovno spremljali udeležence, da so preučili številne dejavnike, ki bi kazali na učinkovitost hondroitina. Raziskovalci so opravili MRI, s katerim so odkrili izgubo hrustanca, spremembe kostnega mozga in zadebelitev sinovialne membrane v kolenu.

Poleg tega so ocenili stopnjo otekline kolena pri pacientih in stopnjo bolečine. Po prvem in drugem letu so raziskovalci ugotovili, da se je izguba hrustanca v kolenu v skupini, ki je jemala hondroitin, v primerjavi s skupino celekoksiba zmanjšala.

Te ugotovitve so najpomembnejše, ker kažejo, da hondroitin, za razliko od celekoksiba, lahko vsaj deloma zmanjša izgubo hrustanca“, pravi dr. Pelletier. Obe skupini sta opazili znatno zmanjšanje otekline kolena. Prav tako sta obe skupili med študijo pokazali podobno učinkovitost pri zmanjševanju simptomov osteoartritisa. Končno so lahko udeleženci v obeh skupinah zmanjšali količino acetaminofena, ki so ga jemali vsak dan, in imeli dobro toleranco na zdravljenje, ki so ga bili deležni. “Ta študija kaže, da sta hondroitin sulfat in celekoksib enako učinkovita pri zmanjševanju simptomov osteoartritisa kolena. Vendar je bilo odkrito, da le hondroitin sulfat lahko upočasni napredovanje bolezni z zmanjšanjem izgube hrustanca“, je dejal dr. Pelletier in opozoril, da je lahko zanimivo tudi izvajanje nadaljnjih študij za ugotavljanje učinka hondroitina na druge sklepe.

Vitamin D3 – študije

Osteoporoza je najpogosteje povezana z nezadostnim vnosom kalcija, vendar pomanjkanje vitamina D z zmanjšanjem absorpcije kalcija prispeva k osteoporozi. Čeprav so tumorji in osteomalacija ekstremni primeri pomanjkanja vitamina D, je osteoporoza primer dolgoročnega učinka pomanjkanja kalcija in vitamina D. Ustrezna raven skladiščenja vitamina D ohranja trdnost kosti in lahko prepreči osteoporozo pri starejših, posameznikih, ki imajo težave pri telovadbi, ženskah v menopavzi in pri osebah na kroničnem steroidnem zdravljenju. Večina raziskav o vplivu vitamina D na zdravje kosti vključuje kalcij, zato je težko izolirati učinke vsakega hranila, vendar je njegova učinkovitost nedvoumna.

Mnenje stroke – dr. Heather C. Calkins

Kapsule in krema Acuraflex so popolnoma naravni izdelki, ki združujejo vse sestavine, za katere je znano, da pozitivno vplivajo na zdravje sklepov, hrustanca, kosti, mišic, učinkovito analgetično in protivnetno delovanje pa pomaga kroničnim bolnikom, ki trpijo zaradi revmatizma, artritisa, osteoartritisa, išiasa ter hitrejšega in lažjega okrevanja od zlomov, izpahov in operacij. Prej, ko težavo opazimo in simptome zdravimo pravočasno, večji je uspeh neškodljivega in neagresivnega zdravljenja, torej samozdravljenja. Acuraflex je priporočljivo jemati kot dopolnilo farmacevtskim zdravilom zaradi njegovega blagodejnega vpliva na telo in številnih vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki jih vsebuje.

Secure Payment

ENOSTAVEN IN VAREN NAKUP

Diskreten nakup in varno plačilo. Možnost plačila ob prevzemu izdelka. > Več...

delivery

BREZPLAČNA IN DISKRETNA DOSTAVA

Brezplačna dostava za naročila nad 60 €. Vse pošiljke pošljemo ekspresno in v diskretni embalaži. > Več...

Acuraflex natural

Acuraflex

KREMA IN KAPSULE

Acuraflex natural
Acuraflex

KREMA IN KAPSULE